Απίστευτο: μία στις δύο γυναίκες παθαίνει κατάθλιψη μετά το σεξ!

Απίστευτο: μία στις δύο γυναίκες παθαίνει κατάθλιψη μετά το σεξ!

Αυστραλοί επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο μισός γυναικείος πληθυσμός εμφανίζει κατάθλιψη μετά το σεξ.

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας έκαναν μελέτες επάνω σε 230 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες ηλικίας από 18 έως 55 ετών. Ανάμεσα σε όλα συμπλήρωσαν κι ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο συχνά εκείνες αισθάνονταν κατάθλιψη μετά τη σεξουαλική πράξη.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, το 46% των γυναικών δήλωσε πως όντως αισθάνεται σημάδια κατάθλιψης μέχρι και τέσσερις ώρες μετά το σεξ. Μάλιστα, μια στις δέκα το είχε βιώσει τον μήνα πριν την έρευνα.

Η κατάθλιψή τους, μάλιστα, δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση από την πράξη, ούτε με το πόσο οικείο ήταν το άτομο με το οποίο συνευρέθηκαν. Άλλες μελέτες εκτιμούν ότι το 10% των γυναικών πέφτει σε κατάθλιψη μετά το σεξ, η οποία εκδηλώνεται με κλάμα, άγχος, μελαγχολία ή και με επιθετικότητα.

Παρόμοια έρευνα που διενεργήθηκε στην Αυστραλία το 2011 διαπίστωσε ότι μεγάλο ποσοστό των γυναικών μελαγχολεί ακόμα και μετά από μια ικανοποιητική σεξουαλική συνεύρεση. Ορισμένοι επιστήμονες αποδίδουν αυτό το συναίσθημα στις ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν στη γυναίκα μετά τον οργασμό.