Ακτινίδιο: Η πράσινη πηγή βιταμίνης C

Ακτινίδιο: Η πράσινη πηγή βιταμίνης C

Μόλις έρχεται ο χειμώνας αρχίζεις να ενισχύεις τον οργανισμό σου με την πολύτιμη βιταμίνη C. Η πιο γνωστή πηγή της είναι τα εσπεριδοειδή όμως υπάρχουν και άλλα φρούτα όπως είναι τα ακτινίδια που περιέχουν την διπλάσια ποσότητα! Μάλιστα η κατανάλωση ενός και μόνο ακτινιδίου, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας στην βιταμίνη αυτή.
 
Εκτός όμως από αυτήν, τα ακτινίδια είναι καλή πηγή βιταμίνης Α και Ε, που είναι απαραίτητες για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, καθώς επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές.
 
Ακόμη περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ τα μαύρα σποράκια του είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, που είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.

aktinidio1

Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία σημαντικά για τον οργανισμό όπως είναι το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

Το ακτινίδιο  διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, μειώνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, προστατεύει από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος και βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.